Mladi Konavljani kao glavni problem prepoznali nedovoljnu povezanost

U okviru izrade županijskog programa za mlade održana je radionica za mlade i osobe koje skrbe o mladima na području općine Konavle.

U radionici održanoj u prostorijama KUD-a Čilipi sudjelovali su djelatnici Općine Konavle i osnovnih škola iz Cavtata i Grude, predstavnici konavoskih udruga mladih i udruga koje rade s mladima te mladi članovi političkih stranaka. Radionicu je vodila Adriana Kremenjaš-Daničić iz Europskog doma Dubrovnik, udruge koja je partner Županije u ovome projektu. Kao i u prethodnim radionicama na temu izrade županijskog programa za mlade, u fokusu rasprave bilo je osam područja od značaja za mlade: obrazovanje, zapošljavanje, socijalna zaštita i uključivanje, zdravlje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kultura, mladi u europskom i globalnom okruženju te volontiranje.
Za razliku od sudionika radionica održanih u dolini Neretve i na Pelješcu, sudionici ove radionice kao najveći i dugogodišnji problem mladih ovog dijela Dubrovačko-neretvanske županije prepoznali su nedovoljnu prometnu povezanost sa županijskim središtem Dubrovnikom s jedne, ali i unutar samih Konavala s druge strane. Kao prijedlog rješenja ovoga problema navedeno je sufinanciranje učestalijih autobusnih linija kroz EU fondove, čime će se baviti nadležni upravni odjel Općine Konavle.
Sudionici radionice ovom su prilikom upoznati i s djelovanjem županijskog info-centra za mlade, kojega Europski dom Dubrovnik vodi u partnerstvu sa Županijom i Sveučilištem u Dubrovniku.