Prezentacija prijedloga Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda na području Općine Konavle“

Općina Konavle započela je proces izrade Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda na području Općine Konavle“, u cilju razvoja poljoprivrede, odnosno komercijalne i dohodovne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.
Temeljna zadaća ovog projekta je definirati nekoliko razvojnih projekata u poljoprivredi i konkretne mjere koje će potaknuti njihovu realizaciju. Na ovaj način cilj je potaknuti modernu poljoprivrednu proizvodnju te napraviti dodatni iskorak u ruralnom razvoju Konavala.
Prethodno su se na temelju svih postojećih studija i prethodnog stručnog znanja analizirale prirodne datosti za poljoprivrednu proizvodnju. Također, na radionici u prosincu 2018. provedena je anketa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojom su se obuhvatili njihovi proizvodni kapaciteti, radni resursi, postojeća proizvodnja i tržište te njihove poslovne namjere. Provedene su konzultacije i s lokalnim turističkim poduzećima, kako bi se procijenio potencijal lokalnog tržišta.
Stoga sve zainteresirane pozivamo na javnu prezentaciju prijedloga Programa, koja će se održati u prostoru Matice hrvatske na Grudi, večeras u četvrtak 14. ožujka 2019., s početkom u 19:00 sati.
Radionicu će voditi izrađivač programa prof. dr. sc. Damir Kovačić.