Zamjenik Radonić na obilježavanju Dana OŠ Gruda; na zgradi završeni više od tri milijuna kuna vrijedni radovi energetske obnove

Zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić nazočio je danas programu obilježavanja Dana OŠ Gruda. Zamjenik Radonić je ovom prilikom čestitao svim djelatnicima škole i učenicima Dan škole i još jednu uspješnu akademsku godinu.

Također je čestitao Dubrovačko-neretvanskoj županiji, županu Dobroslaviću sa suradnicima, RRA DUNEA i resornim ministarstvima na uspješno odrađenom projektu energetske obnove OŠ Gruda koji će uvelike poboljšati uvjete rada te imati znatne financijske uštede. Napomenuo je kako je riječ o izrazito važnom projektu kako za školu Gruda tako i za cijelu Općinu Konavle.

Inače, projektom vrijednim 3.026.683,17 kuna odrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ravnog krova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjena dijela vanjske stolarije s energetski učinkovitom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode, razdvajanje mjernih mjesta za potrošnju lož ulja za školu i dvoranu.

S 37 posto udjela projekt je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata Ministarstva regionalnog razvoj i fondova EU s 31 posto, a 32 posto financirala je Dubrovačko-neretvanska županija.

FOTO: Dubrovačko-neretvanska županija