Načelnik Lasić uputio čestitku povodom Svjetskog dana učitelja

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku povodom Svjetskog dana učitelja.

Poštovane učiteljice i učitelji,
Ne postoje riječi kojima bi se dala opisati ‘težina’ uloge učitelja u životima našim mladih Konavljana. Od znanja koje prenosite, socijalnih vještina koje im brusite, opće kulture i odgoja koju im usađujete, vaše djelovanje na našu djecu bilo je i ostalo neprocjenjivo.
Ovom prilikom ću posebno istaknuti učiteljice Maju Bušković, Dianu Puljić te Paulinu Kisić Pendo iz OŠ Gruda koje su prema ocjeni Ministarstva znanosti i obrazovanja među najboljima u našoj županiji. Čestitam Vam i svim ostalim učiteljima od srca na radu i trudu, no u prvom redu Vam zahvaljujem na načinu na kojem pristupate Vašem poslu i našoj djeci.
Vaše je da oblikujete mladost, a na nama je da Vam za to osiguramo uvjete. Veseli me stoga što Vam ove godine uz čestitku mogu konačno i poručiti kako je projekt nove zgrade OŠ Cavtat dobio snažne temelje, a radove očekujemo već sljedeće godine.
Gordijski je to čvor bio, za razrješenje kojeg je bilo potrebno sedam godina mukotrpnog rada, no uvjeren sam da će konačni rezultat biti i više nego primjeren prostor za rad i učenje, kako za Vas tako i za brojne generacije mladih Konavljana koje dolaze.
U svoje osobno ime i u ime cijele Općine Konavle čestitam vam Svjetski dan učitelja.
Načelnik
Božo Lasić