Novi ulaz u Cavtat pred realizacijom


Projekt rekonstrukcije križanja na Zvekovici, ulaz prema Cavtatu, a koji se dugo i najavljivao, došao je u završnu fazu pred samu realizaciju. Nakon kompletiranja cjelokupne potrebne dokumentacije, završen je i

Opširnije:Novi ulaz u Cavtat pred realizacijom

Razglednica s konavoskih Alpa, a da bi mi razgledali konavoski vatrogasci radili su cijelu noć


I do pola metra snijega napadalo je u posljednjih 48 sati u Konavoskim brdima. Nije snijeg neko čudo na tom području, ali odavno ga, kažu Konavljani, nije bilo ovoliko. Danas su se, govoru, i brojni Dubrovčani uputili put Konavala kako bi – uživali u snijegu.

Opširnije:Razglednica s konavoskih Alpa, a da bi mi razgledali konavoski vatrogasci radili su cijelu noć

„Devet baba po ledu se valja" u Zavičajnom muzeju Konavala


U Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima još je do 15. siječnja otvorena izložba "Devet baba po ledu se valja" autorice Jelene Beželj. Izložba je svojevrsni podsjetnik na konavoske običaje koji su, ističe ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonija Radonić Ruskovći, gotovo pa potpuno zaboravljeni.

Opširnije:„Devet baba po ledu se valja" u Zavičajnom muzeju Konavala

Načelnik Luka Korda potpisao ugovore o stipendiranju s konavoskim studentima


Svečano je bilo u srijedu u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima gdje je načelnik općine Konavle Luka Korda s konavoskim studenatima potpisao ugovore o stipendiranju. Prisjetivši se uvjeta u kojima su se u Konavlima nekada školovali

Opširnije:Načelnik Luka Korda potpisao ugovore o stipendiranju s konavoskim studentima

Blagdani u Domu za starije i nemoćne Konavle


U našem Domu je živo u ove predblagdanske dane, puno ljudi dobre volje posjetilo je i razveselilo svojim dolaskom naše korisnike. Pjevalo se, plesalo, a naravno i tratavalo!

Opširnije:Blagdani u Domu za starije i nemoćne Konavle

Tratamenat Općine Konavle na trgu dr.Franja Tuđmana u Cavtatu


Tradicionalni tratamenat uz božićne i novogodišnje blagdane Općine Konavle ove godine održan je u Cavtatu, u šatoru na Trgu dr.Franja Tuđmana.

Opširnije:Tratamenat Općine Konavle na trgu dr.Franja Tuđmana u Cavtatu

Konavle će biti ukrašene za blagdane


Hoće li se prigodno urediti konavoska mjesta, konkretno Pridvorje, Gruda i Čilipi, pitao je na Općinskom vijeću vijećnik Petar Obad.
Zamjenik načelnika Božo Lasić odgovorio mu je da hoće.
- Mi smo zadnje dvije godine novac namijenjen za blagdansko kićenje presumjeravali u humanitarne svrhe. Davali smo taj novac onima kojima je zaista potreban. Ove godine ipak idemo s

Opširnije:Konavle će biti ukrašene za blagdane

Usvojen proračun Općine Konavle za 2017. godinu


S devet glasova za i dva suzdržana Općinsko vijeće Općine Konavle usvojilo je proračun za 2017. godinu težak 96,7 milijuna kuna. U odnosu na 2016. godinu, netom usvojeni proračun veći je za 12 milijuna kuna i sadržava sredstva planirana za uređenje križanja Cavtat kao i uređenje vatrogasnog doma.

Opširnije:Usvojen proračun Općine Konavle za 2017. godinu

Konavle će dobiti reciklažno dvorište


Do konca iduće godine Konavle će dobiti reciklažno dvorište. Proizlazi to iz odgovora koji je zamjenik načelnika Božo Lasić dao vijećniku Juraju Magudu kojega je zanimalo dokle se došlo s realizacijom tog projekta.

Opširnije:Konavle će dobiti reciklažno dvorište

U Konavlima obilježena obljetnica smrti dr.Franja Tuđmana


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstvo Općine Konavle obilježilo je 17. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika Franja Tuđmana. Tim povodom izaslanstvo predvođeno općinskim načelnikom Lukom Kordom položilo je

Opširnije:U Konavlima obilježena obljetnica smrti dr.Franja Tuđmana