Konavoskim školarcima prikazan kratkometražni animirani film "Požar nije šala"


U okviru radionice Mala škola zaštite od požara, kratkometražni animirani film Požar nije šala, prikazan je djeci od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi Cavtat, Područnim školama Čilipi i Močići te u dječjem vrtiću Katićan u Čilipima.

Opširnije:Konavoskim školarcima prikazan kratkometražni animirani film "Požar nije šala"

Korisnik Ante Jerković je proslavio svoj 102. rođendan u krugu korisnika i djelatnika Doma

U domu za starije i nemoćne osobe Konavle u srijedu je bilo posebno veselo. Korisnik Ante Jerković je proslavio svoj 102. rođendan u krugu korisnika i djelatnika Doma, te svojih najmilijih.

Opširnije:Korisnik Ante Jerković je proslavio svoj 102. rođendan u krugu korisnika i djelatnika Doma

Novi ulaz u Cavtat pred realizacijom


Projekt rekonstrukcije križanja na Zvekovici, ulaz prema Cavtatu, a koji se dugo i najavljivao, došao je u završnu fazu pred samu realizaciju. Nakon kompletiranja cjelokupne potrebne dokumentacije, završen je i

Opširnije:Novi ulaz u Cavtat pred realizacijom

Razglednica s konavoskih Alpa, a da bi mi razgledali konavoski vatrogasci radili su cijelu noć


I do pola metra snijega napadalo je u posljednjih 48 sati u Konavoskim brdima. Nije snijeg neko čudo na tom području, ali odavno ga, kažu Konavljani, nije bilo ovoliko. Danas su se, govoru, i brojni Dubrovčani uputili put Konavala kako bi – uživali u snijegu.

Opširnije:Razglednica s konavoskih Alpa, a da bi mi razgledali konavoski vatrogasci radili su cijelu noć

„Devet baba po ledu se valja" u Zavičajnom muzeju Konavala


U Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima još je do 15. siječnja otvorena izložba "Devet baba po ledu se valja" autorice Jelene Beželj. Izložba je svojevrsni podsjetnik na konavoske običaje koji su, ističe ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonija Radonić Ruskovći, gotovo pa potpuno zaboravljeni.

Opširnije:„Devet baba po ledu se valja" u Zavičajnom muzeju Konavala

Načelnik Luka Korda potpisao ugovore o stipendiranju s konavoskim studentima


Svečano je bilo u srijedu u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima gdje je načelnik općine Konavle Luka Korda s konavoskim studenatima potpisao ugovore o stipendiranju. Prisjetivši se uvjeta u kojima su se u Konavlima nekada školovali

Opširnije:Načelnik Luka Korda potpisao ugovore o stipendiranju s konavoskim studentima

Blagdani u Domu za starije i nemoćne Konavle


U našem Domu je živo u ove predblagdanske dane, puno ljudi dobre volje posjetilo je i razveselilo svojim dolaskom naše korisnike. Pjevalo se, plesalo, a naravno i tratavalo!

Opširnije:Blagdani u Domu za starije i nemoćne Konavle

Tratamenat Općine Konavle na trgu dr.Franja Tuđmana u Cavtatu


Tradicionalni tratamenat uz božićne i novogodišnje blagdane Općine Konavle ove godine održan je u Cavtatu, u šatoru na Trgu dr.Franja Tuđmana.

Opširnije:Tratamenat Općine Konavle na trgu dr.Franja Tuđmana u Cavtatu

Konavle će biti ukrašene za blagdane


Hoće li se prigodno urediti konavoska mjesta, konkretno Pridvorje, Gruda i Čilipi, pitao je na Općinskom vijeću vijećnik Petar Obad.
Zamjenik načelnika Božo Lasić odgovorio mu je da hoće.
- Mi smo zadnje dvije godine novac namijenjen za blagdansko kićenje presumjeravali u humanitarne svrhe. Davali smo taj novac onima kojima je zaista potreban. Ove godine ipak idemo s

Opširnije:Konavle će biti ukrašene za blagdane

Usvojen proračun Općine Konavle za 2017. godinu


S devet glasova za i dva suzdržana Općinsko vijeće Općine Konavle usvojilo je proračun za 2017. godinu težak 96,7 milijuna kuna. U odnosu na 2016. godinu, netom usvojeni proračun veći je za 12 milijuna kuna i sadržava sredstva planirana za uređenje križanja Cavtat kao i uređenje vatrogasnog doma.

Opširnije:Usvojen proračun Općine Konavle za 2017. godinu