Ministar Božinović u pratnji načelnika Lasića obišao požarište u selu Bani


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je danas u pratnji načelnika Općine Konavle Boža Lasića, župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića požarište poviše sela Bani.

Opširnije:Ministar Božinović u pratnji načelnika Lasića obišao požarište u selu Bani

Rasplamsao se požar poviše sela Bani, vrhove brda gase dva kanadera

Požar koji je u srijedu navečer prešao iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku na brdu Bjelotina poviše konavoskog sela Bani, nakon što je jučer tijekom dana stavljen pod nazdzor, ponovno se rasplamsao,rekao je u petak ujutro zapovjednik JVP Konavle Mario Magud.

Opširnije:Rasplamsao se požar poviše sela Bani, vrhove brda gase dva kanadera

Požar poviše sela Bani pod nadzorom, lokalno još uvijek ima otvorenog plamena


Požar na brdu Bjelotina u Crnoj Gori, koji je sinoć prešao u Konavle poviše sela Bani je pod nadzorom iako još uvijek mjestimično ima otvorenog plamena, rekao je danas zapovjednik JVP Konavle Mario Magud.

Opširnije:Požar poviše sela Bani pod nadzorom, lokalno još uvijek ima otvorenog plamena

Požar na brdu Bjelotina prešao u Konavle, vatru gase kanaderi


Požar koji je u utorak izbio na brdu Bjelotina u Crnoj Gori prešao je sinoć u Konavle, potvrdio je danas zapovjednik JVP Konavle Mario Magud te dodao kako zbog nepristupačnog terena vatru gase kanaderi.

Opširnije:Požar na brdu Bjelotina prešao u Konavle, vatru gase kanaderi

Katalog 'Dubrovačke medalje i plakete' u časopisu koji izdaje British Art Medal Society!


Katalog izložbe „Dubrovačke medalje i plakete: otisak vremena“ prezentiran je u proljetnom izdanju časopisa „The medal“ renomiranog British Art Medal Society! Autori kataloga su kustos Dubrovačkih muzeja Dino Lokas te kolekcionar i numizmatičar, te ujedno i načelnik Općine Konavle Božo Lasić

Opširnije:Katalog 'Dubrovačke medalje i plakete' u časopisu koji izdaje British Art Medal Society!

Načelnik Božo Lasić primio mlade nade VK Cavtata


Općinski načelnik Božo Lasić u srijedu je primio mlade vaterpoliste VK Cavtata te im uručio prigodne poklone za ostvarene odlične sportske uspjehe. Ovi dječaci među kojima je i jedna djevojčica zasigurno su svojim rezultatima doprinijeli promociji Cavtata i Konavala nastavljajući tako slavnu tradiciju cavtajskih vaterpolskih zvijezda.

Opširnije:Načelnik Božo Lasić primio mlade nade VK Cavtata

Općina Konavle dobila maksimalan broj bodova za transparentnost proračuna


Institut za javne financije dodijelio je početkom srpnja Općini Konavle maksimalan broj bodova i priznanje za transparentnost općinskog proračuna.
Kako se navodi u njihovom dopisu, istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u RH, a cilj je bio utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica.

Opširnije:Općina Konavle dobila maksimalan broj bodova za transparentnost proračuna

Otvorene prijave za prvi Unseen mini film festival Cavtat


Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvorio je nedavno javni poziv za prijavu umjetničkih radova na prvo izdanje 'Unseen mini film' festivala koji će se održati u Cavtatu od 27.9. – 1.10.2017.

Opširnije:Otvorene prijave za prvi Unseen mini film festival Cavtat

Zapovjednik JVP Konavle: Nadziremo požar u Crnoj Gori, zasad nema opasnosti za Konavle


Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud potvrdio je u srijedu kako konavoski vatrogasci budno motre požar na brodu Bjelotina u Crnoj Gori u slučaju da njegov krak krene prema Banima, no dodao je kako za to zasada nema veće opasnosti.

Opširnije:Zapovjednik JVP Konavle: Nadziremo požar u Crnoj Gori, zasad nema opasnosti za Konavle

KUP HRVATSKE NADE Vaterpolisti VK Cavtata osvojili 3. mjesto


U Zagrebu na Šalati se od 13.07.-16.7.2017. igrao završni turnir Kupa Hrvatske za nade, a vaterpolisti VK Cavtat osvojili su sjajno treće mjesto.

Opširnije:KUP HRVATSKE NADE Vaterpolisti VK Cavtata osvojili 3. mjesto