”Podignimo letvicu visoko”: Započela izrada nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom

U sklopu projekta „Podignimo letvicu visoko“ započeo je rad na izradi nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Općine Konavle za razdoblje 2021.-2025.

Strategija će predstavljati institucionalni okvir za provedbu mjera i aktivnosti usmjerenih na promicanje prava i poboljšanje životnih uvjeta osoba s invaliditetom na području Konavala. Za izradu Strategije osnovana je stručna multidisciplinarna radna skupina, a u svrhu identificiranja trenutnih problema i potreba te osiguranja cjelovite stručne podrške pri izradi dokumenta, organizirat će se Okrugli stol sa stručnim predstavnicima relevantnih sektora i udruga te zainteresiranim pripadnicima javnosti koji će ovim putem moći iznijeti svoja mišljenja i prijedloge. Pored toga, provest će se i telefonska anketa radi istraživanja društvene percepcije i znanja o pravima i položaju osoba s invaliditetom. Rezultati Okruglog stola i ankete predstavljat će smjernice za izradu Strategije kako bi se u konačnici pridonijelo poboljšanju životnih uvjeta osoba s invaliditetom te osiguralo ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Podsjećamo, Zajednica sportova Općine Konavle kao prijavitelj i Općina Konavle kao partner provode projekt „Podignimo letvicu visoko“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u sklopu kojeg se provodi niz aktivnosti s ciljem povećanja uključenosti osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

“Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice sportova Općine Konavle”.