Prezentacija javnog poziva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Općina Konavle u suradnji s tvrtkom Astra International organizira prezentaciju za “Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća”. Prezentacija će se održati u Domu kulture u Čilipima, u ponedjeljak 13. srpnja 2020., s početkom u 18 sati.
Inače, Stopa sufinanciranja iznosi do 60 posto, a namijenjena je za povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zatim zamjenu stolarije energetski učinkovitijom te ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50 posto površine namijenjene stanovanju te najviše tri stambene jedinice ili kvadraturu do 600 četvornih metara. Prijavitelji u predmetnoj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća legalna.

Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže.
Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-prijave na javne pozive Fonda.

Korisnicima kojima bude odobreno sufinanciranje, može biti odobren i trošak do 500 kuna za energetske certifikatore koji će pomoći u ispunjavanju obrasca i prikupljanju dokumentacije potrebne za prijavu.

Zaprimanje prijava formalno započinje 1. rujna, a predmetni javni poziv možete pronaći OVDJE.