U Cavtatu uklonjena bespravno postavljena antena Tele 2

bez odobrenja i znanja Općine Konavle ista je na zahtjev Općine, a pod prijetnjom ovrhe i uklonjena.

Općina Konavle reagirala je odmah nakon postavljanja antene obavijestivši o njenom bespravnom postavljanju i Konzervatorski odjel u Dubrovniku s obzirom da je postavljena u okviru zaštićene povijesne jezgre Cavtata, te građevinsku inspekciju i Agenciju za poštu i elektroničke medije.

Konzervatorski odjel u Dubrovniku odmah je reagirao i prema zabranio izvođenje daljnjih radova, a Općina Konavle je izdala rješenje o uklanjanju antenskog stupa.

-Općina Konavle iskoristila je sve pravne mogućnosti kako bi se uklonio antenski stup i spriječila buduća devastacija prostora. Ne može doći bilo tko i radit što ga je volja. – kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, infrastrukturu i gospodarenje nekretninama Općine Konavle Božo Lasić.

Inicijativu i rješenje Općine Konavle o uklanjanju antene podržali su i Dubrovački Zeleni forum.

Na početku su se iz Tele 2 pozivajući se na važeći Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima, pozivali na to kako za postavljanje telekomunikacijskog odašiljača ne trebaju ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu, no na koncu upornošću iz Općine Konavle telekomunikacijska antena je ipak morala biti uklonjena.

 

antena2