U konavoskoj TZ zadovoljni razvojem sezone

U Turističkoj zajednici Općine Konavle direktor Frano Herendija ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatima iako govori, „uvijek može bolje”.

-Tome treba težiti jer jedino tako ćemo napredovati. – kazao je Herendija.
Inače, na području Turističke zajednice Općine Konavle u rujnu je ostvareno više od 73 tisuće noćenja, točnije 73 374 noćenja. U odnosu na rujan protekle godine to je porast od 4 posto u broju noćenja.
-U tom ukupnom broju kroz rujan veliku većinu noćenja ostvarili su gosti iz inozemstva, gotovo 72 tisuće dok je nešto više od tisući i četiri stotine noćenja ostvareno dolascima domaćih gostiju. – ispričao je direktor TZ Općine Konavle Frano Herendija.
Tijekom cijele godine do konca rujna na području TZ Općine Konavle ostvareno je ukupno 449 tisuća noćenja (1 posto više nego lani u istom razdoblju), a i u tom broju pretežno je riječ o stranih turista s udjelom više od 438 tisuća, dok su domaći gosti ostvarili 10 i pol tisuća noćenja.
-Od siječnja do početka listopada po vrstama smještaja najviše noćenja ostvareno je naravno u hotelima, nešto više od 328 tisuća dok je u privatnom smještaju zabilježeno nešto više od 107 tisuća noćenja dok je u kampovima ta brojka gotovo 10 tisuća. – kazao je Herendija.
Po državama iz kojih su turisti dolazili u konavle, najveći broj noćenja ostvarili su Francuzi (72 238) i Britanici (72 132), zatim Rusi (53 437), Nijemci (45 355) te Belgijanci (29 931).
Trend blagog rasta u broju noćenja očekuje se i tijekom listopada kao i do kraja godine.
-Planirane rezultate svakako ćemo ostvarit. – zaključio je direktor TZ Općine Konavle Frano Herendija.

 

tz_konavle