Svečano otvoreni radovi na vodovodu kroz Konavoska brda

. Na svečano otvaranje radova kojim će voda konačno poteći do konavoskih brda u selo Stravča predsjednica Vlade Jadranka Kosor stigla je s konavoskom bursom, istom onom koju joj je načelnik Općine Luka Korda darovao još prošle godine.
– Prvi je to put da predsjednica Vlade dolazi u konavoska brda, u kojima živi hrvatski čovjek, kojemu kroz povijest nitko ništa nije donosio već je samo odnosio. – istaknuo je konavoski načelnik Luka Korda pozdravljajući Jadranku Kosor.
– Svaka kuća na ovim prostorima za nas su Banski dvori jer da nije bilo Hrvata ovdje, ne bi bilo ni Banskih dvora, ni Hrvata u njima. – kazao je Korda dodavši:
– Kad pođe predsjednica Vlade neće poći bageri. Oni ostaju dok posljednja kap vode ne dođe do konavoskih brda jer sam naučio otvarat, a ne zatvarat. – poručio je „brđanima” Korda.
Načelnik Općine Konavle kazao je premijerki kako joj nije uzalud regalo konavosku bursu.
– Ona se regala prazna da se vrati puna, a Vi ste nam je danas otvaranjem ovih radova puno i vratili. – zaključio je načelnik Korda nakon kojega se skupu obratio i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.
Premijerka Jadranka Kosor kazala je kako će ona osobno nadgledati radove u konavoskim brdima i da se sigurno neće dogoditi da „strojevi pođu”.
-Vi ovo zaslužujete prije svega zbog ljubavi prema Hrvatskoj i moramo se sjetiti teških dana, posebno teških dana za Konavle tijekom Domovinskog rata. Danas smo svom svojim snagom okrenuti prema budućnosti i ovom prigodom hrvatskim Konavlima želim zahvaliti na potpori koju je ova Vlada dobila na putu prema Europskoj uniji. Napravili smo ogroman i povijesni posao i Hrvatska će 2013. postati dio Europske unije, a hrvatski jezik 24. službeni jezik Unije. – kazala je Jadranka Kosor.
Načelnik Korda na koncu je premijerki poklonio i konavosku nošnju, kako je naglasio, ljetnu i to zbog toga da u njoj dođe na proljeće i otvori vodovod kada radovi budu gotovi.

 

himna

Svečani skup na otvaranju vodovoda u Stravči
kosorikolaci

Dobrodošlicu predsjednici J.Kosor poželjela su i djeca sa Konavoskih brda