HITNA POMOĆ U KONAVLIMA STIŽE U ROKU OD DESET MINUTA

Dubrovačko – neretvanska županija nedavno je dobila prva četiri od predviđenih devet , potpuno opremljenih, novih, vozila hitne medicinske pomoći. U sklopu reforme u hitnu službu zaposleno je pedesetak novih djelatnika. Diljem Županije otvoreni su i novi punktovi hitne medicinske pomoći. Jedan je punkt otvoren i u Konavlima. Riječ je o T2 punktu u kojem po standardima Europske unije nema liječnika.

 

I dok su posljednjih dana pojedini mediji špekulirali kako su Konavljani ovakvim ustrojem nezadovoljni, načelnik Luka Korda ističe kako je hitna medicinska pomoć na području Općine organizirana na zadovoljavajući način.
-Sve što smo imali dogovoriti oko organiziranja hitne medicinske pomoći, dogovorili smo s v.d. ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije Lukom Lulićem i tu nema nikakvih problema. U Zračnoj luci u Čilipima djeluje čak pet medicinskih timova i nikad nije bilo pritužbi žitelja Konavala na kvalitetu njihove usluge, dapače, nastavlja Korda, Konavljani su iznimno zadovoljni jer hitna pomoć do njihovih domova, ukoliko ima potrebe za intervencijom, stiže u roku od desetak minuta. – kazao je načelnik Općine Konavle Luka Korda.
Upravo su Konavle Općina koja itekako skrbi o zdravstvenoj zaštiti svojih žitelja. Tako su nedavno okončani radovi na novoj, potpuno opremljenoj ambulanti. Nakon što bude otvorena, Konavljani gotovo da i neće morati u Grad odlaziti na jednostavnije preglede. Ergometrijske i pretrage ultrazvukom bit će im dostupne na Grudi.