Konavle bez mina

u općini Konavle  , odnosno predjela sjeverno od graničnog prijelaza Karasovići, cestovnog pojasa Prapratno-državna granica te minskih polja na području Dupskog osoja.

Zahvalivši donatorima na sredstvima za razminiranje minsko sumnjivih područja u Konavlima, župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Vlada za razminiranje minama zagađenih predjela uložila preko 120 milijuna kuna.
Direktor Ureda za odnose s javnošću Plinacro Mario Dragun kazao je kako ta tvrtka ovom donacijom nastavlja pokazivati kako je društveno odgovorna te kako brine o krajnjem jugu države. Na donaciji su se zahvalili pomoćnik ravnatelja HCR-a Neven Karas te zamjenik načelnika Konavala Mato Pušić.
Inače, na području Županije dubrovačko – neretvanske od Domovinskog rata od mina je smrtno stradalo osam osoba. Još je ostalo 5,6 kilometara minski sumnjivog područja i to u općinama Dubrovačko primorje i Konavlima. U Primorju, gdje je u ovoj godini razminirano 454 tisuće metara četvornih, ostao je 2,1 kilometar četvorni minsko sumnjivog područja, a u Konavlima 3,54 kilometra četvorna i to u graničnom pojasu s Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom.