Pismo o zatvaranju ambulante u Cavtatu je podvala

koje potpisuje načelnik Općine Konavle Luka Korda. 

O ukidanju ambulante Općina Konavle, naglašava Korda, nije dobila nikakvu službenu obavijest. Istina je kako je, Općina neslužbeno obaviještena da se namjerava smanjiti broj radnih dana u tjednu laboratorija za vađenje krvi.
Općina se najenergičnije protivi bilo kakvom smanjenju standarda medicinske skrbi stanovništvu Konavala zbog čega je sufinancirala rad hitne pomoć, fizijatra, kardiologa. Samo za rad laboratorija u Cavtatu, Općina izdvaja 22 tisuće kuna mjesečno dok neke općine izdvajaju od 2 tisuće do maksimalno 2 i pol tisuće kuna.
U Općini s 8 tisuća stanovnika djeluju dva laboratorija, dvije ambulante s liječničkim osobljem, dvije stomatološke ambulante, hitna pomoć s liječničkim timovima, pedijatar, fizijatar, te najmoderniji ultrazvuk, uređaj za ergometriju kao i kardiolog. Nije nam poznato da bilo koja općina u Republici Hrvatskoj ima ovakav standard medicinske skrbi za svoje stanovnike.
Objavljeno pismo, naglašava Luka Korda, prepuno je laži i neistina! Zar bi Općina Konavle trebala otvarati trgovine po Cavtatu? Činjenica je kako na području Konavala radi nekoliko izvrsno opremljenih trgovačkih lanaca dok se u samom Cavtatu priprema otvaranje trgovine koja će zadovoljiti sve potrebne standarde.
Onoga trenutka kada je zatvorena trgovina u Cavtatu, tamošnji je Mjesni odbor organizirao besplatan prijevoz svim mještanima do najbliže druge trgovine u kojoj bi se opskrbili potrebnim
namirnicama. Prijevoz će ostati besplatan dok se ne otvori nova i moderna trgovina, stoji u priopćenju koje potpisuje načelnik Općine Konavle Luka Korda.