Godina konavoskih projekata

samo su neki od projekata koje je Općina Konavle započela ili završila u protekloj godini. 
Jedan od projekata realiziran u 2011. godini je i rekonstrukcija javne rasvjete na području općine. Projekt je to za koji je Fond za energetsku učinkovitost izdvojio 1,2 milijuna kuna.
Rekonstrukcija javne rasvjete na području Općine Konavle rezultirala je velikim uštedama u potrošnji električne energije.
-U listopadu 2010. godine javna rasvjeta stajala nas je 116 tisuća kuna, a u listopadu 2011. godine račun za električnu energiju potrošenu na javnu rasvjetu iznosio je 80 tisuća kuna. To je 36 tisuća kuna uštede na mjesečnoj razini. Kad se ta brojka pomnoži s 12 mjeseci ispada kako ćemo na godišnjoj razini na javnoj rasvjeti uštedjeti oko pola milijuna kuna. To su velika sredstva. – ponosno je naglasio pročelnik za komunalne djelatnosti Općine Konavle Božo Lasić.
U suradnji s Fondom za energetsku učinkovitost Općina Konavle realizarala je i projekt korištenja solarne energije u Konavlima. Sunčeve kolektore postupno na svoje obiteljske kuće ugrađuje sedamdesetak konavoskih obitelji čiji će računi za potrošnju električne enerhgije također biti znatno manji.
Konavljani su krajem 2011. započeli s realizacijom kapitalnog općinskog projekta. Riječ je o izgradnji vodoopskrbnog sustava za konavoska brda. Projekt je to vrijedan 9,5 milijuna kuna koji konačno dovodi vodu u konavoska brda.  
Ishodovana je i građevinska dozvola za proširenje dječjeg vrtića na Grudi, a uskoro se očekuje i građevinska dozvola za izgradnju doma umirovljenika, također na Grudi, a u kojemu će biti mjesta za stotinjak umirovljenika.
Znatna sredstva uložena su u sanaciju cesta. Trenutno se izvode završni radovi na sanaciji ceste kroz Dubravku pri čemu se posebna pažnja vodila o zaštiti maslinika.
Okončani su radovi na izgradnji autobusne stanice, odnosno mini kolodvora na Zvekovici. Za radove izvođene u suradnji s Hrvatskim cestama Općina Konavle izdvojila je 400 tisuća kuna. 
Veliki broj projekata Općina Konavle aplicirala je na pretpristupne fondove Europske unije.
Zahvaljujući Općini Konavle s 1,6 milijuna kuna obnovljeni su i prostori konavoskog ogranka Matice hrvatske na Grudi.

Radovi na vodovodu
Radovi na vodovodu za konavoska brda

Matica Hrvatska na Grudi
Otvaranje Matice Hrvatske na Grudi

Solarni kolektori
Solarni kolektori na konavoskim krovovima

Cesta za Dubravku
Proširenje ceste prema Dubravci