U Močićima će se zabranti promet kamionima težim od 10 tona

l s gradilišta nove poslovne zgrade  Atlantske plovidbe  u Gružu  , no ubrzo su se razišli jer kamioni s otpadom nisu u to vrijeme prilazili. Općina Konavle inače je izdala zabranu odlaganja otpada i građevinskog materijala što je potvrđeno i iz tvrtke Petrus čiji su djelatnici odnosili otpad s gradilišta i odlagali ga u Močićima. No, dovoz otpada s gradilišta u Močićima je nastavljen i nakon pismene zabrane od strane Općine Konavle, a kako tvrde u tvrtki Petrus, oni više nisu zaduženi za odvoz otpada s gradilišta zgrade Atlantske plovidbe već to trenutno radi neka druga tvrtka.

Općina Konavle naložila je da se put i zemljište vrate u prvobitno stanje, a za oglušivanje na zabranu, Općina, kaže pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, infrastrukturu i gospodarenje nekretninama Božo Lasić kaže:
– Sasvim sigurno da je ovo nedopustivo. Nećemo dopustiti ovakvo nešto nigdje na području Općine. Tu nije riječ o zemlji, ima i građevinskog otpada, a bez obzira na vlasništvo zemljišta postoje pravila kojih se svi moraju držati. Dovoz se nastavio i nakon naše zabrane, ali i za to imamo rješenje. Na tom dijelu ceste zabranit će se prolaz vozilima težim od 10 tona. – rekao je Lasić nadodavši da je prostornim planom odlagalište građevinskog otpada predviđeno kod starog kamenoloma i da se razgovara s vlasnicima zemljišta koji su spremni na mogućnost da se tamo i uredi takvo odlagalište.
Zabrana prolaska vozilima težim od 10 tona ujedno je i rješenje da policija može reagirati s obzirom da ne može uredovati kod ilegalnog odlaganja otpada na privatnom zemljištu.