Libertas prijeti ukidanjem linija iz Cavtat za Dubu, Vodovađu i Vitaljinu

, upozorio je putem dopisa direktor Libertasa Đuro Deranja općinu Konavle. I dok u dopisu Deranja navodi kako se Općina stalno oglušuje na molbe iz Libertasa da uplate subvencije za 2011. godinu na iznos od 1,4 milijuna kuna te podsjeća kako mjesečna akontacija za 2012. godinu za Konavle iznosi nešto više od 266 tisuća kuna, načelnik Konavala Luka Korda poziva se na Ugovor potpisan između Općine Konavle i Libertasa koji vrijedi do kraja siječnja 2016. godine.

– Mi s Libertasom imamo uredan ugovor pa ćemo ih tužit i sudskim putem tražit nadoknadu štete. Đuro Deranja ne može 1. svibnja ukinuti linije koje Cavtat povezuju s Vodovađom, Dubom i Vitaljinom jer, sukladno ugovoru, otkazivanje linija mora najaviti tri mjeseca prije kako bi Općina mogla organizirati prijevoz. – naglasio je Korda.
Općina Konavle, ističe Korda, sve teže podmiruje svoj obveze prema Libertasu jer je riječ o napuhanim izračunima.
– Ti su izračuni potpuno nerealni. Na sastanku se dogovorimo jedno, a oni naprave drugo. Žalosno je da nemamo s kime razgovarati. Pregovarao bih s gradonačelnikom kad bi on bio dostojan Grada Dubrovnika. – kazao je načelnik Općine Konavle Luka Korda.
Inače, Deranja je u srijedu ujutro predstavnike Radničkog vijeća u Libertasu obavijestio da namjerava ukinuti navedene linije kroz Konavle. Ipak prihvatio je njihov prijedlog da već sljedećeg utorka na sastanku u Remizi okupi gradonačelnika Andra Vlahušića, predsjednika Nadzornog odbora Libertasa i načelnike općina Konavle i Župa dubrovačka Luku Kordu i Silvija Nardellija ne bi li konačno postigli dogovor o iznosima subvencija.