Dubrovnikpress.hr: Općina Konavle priprema tužbu zbog uknjižbe Doma u Vitaljini

porijeklom iz Vitaljine  Ivo Radičević uskoro bi se  mogli naći na sudu  i zbog Društvenog doma u Vitaljini. Naime, Radičević je Dom koji se nalazi na zemlji koja je još uvijek uknjižena na njegovu obitelj, također uknjižio na sebe dok iz Općine tvrde kako je objekt građen za Konavle, odnosno sve Vitaljane.

– Ivo Radičević je prvi čovjek u Konavlima koji je na sebe uknjižio Društveni dom. – ističe Korda i naglašava kako se Vitaljini ne bune, što zbog straha, a što zbog novca koje im Radičević obećava.
– Nisam čuo da se itko buni. On s ljudima ide po sudu. Nitko u Vitaljini ne smije držat kozu ili pračića jer se on buni da mu smrdi. Po Vitaljini dovodi specijalne goste. – ističe Korda.
Inače, kako Korda govori kako je Dom u Vitaljini gradila Zadruga čiji je predsjednik bio otac Iva Radičevića.
– Dom je izgrađen na njegovoj zemlji. Zadruga je njegovu ocu zemlju platila, ali on je nikad nije prenio na Zadrugu nego je ostavio na sebi. – tvrdi Korda.
Radičević navodi kako je razlog ovog poteza načelnika Luke Korde članak objavljen u prošlom broju jednog lokalnog tjednika.
– Zahvaljujem „dobrom duhu” Vitaljine koje je uvijek „pomagao” našem mjestu, a osobito vlasnicima zemlje na Prevlaci. Neka mu Bog oprosti! Možda čovjek ne zna što čini. – ističe Radičević.
Zbog Društvenog doma u Vitaljini Radičević i Korda susrest će se i na sudu jer Općina Konavle te prostore ne namjerava pustiti bez borbe.
– Mi smo sve pripremili za podizanje sudske tužbe. To je Društveni dom kojega je koristila Zadruga, kasnije Agrum, a iza njega Dubrovkinja. Općina je pomogla da se on obnovi, obnovili smo društvene prostorije i mi to nećemo pustiti. – najavio je načelnik Općine Konavle Luka Korda tužbu protiv Iva Radičevića.