Konavle centar mažoret plesova i twirlinga

. Skoro 900 natjecatelja iz 28 hrvatskih gradova u Konavlima će sudjelovati na 16. prvenstvu Hrvatske u mažoret plesovima i 12. prvenstvu Hrvatske u twirlingu.

– Iznimno smo ponosni što imamo priliku biti domaćini najvećem natjecanju do sada održanom u Konavlima. Zahvaljujem stoga i Hrvatskom savezu mažoretkinja i Hrvatskom twirling savezu, ali i našim vrijednim Cavtatskim mažoretkama koje su ovo natjecanje i dovele u Konavle. – istaknuo je načelnik općine konavle Luka Korda.
Među natjecateljima koji su stigli u Konavle su i brojni osvajači medalja na hrvatskim, europskim i svjetskim prvenstvima. Tihomir Bendelja iz Ludbrega svjetski seniorski prvak s nedavno održanog svjetskog prvenstva u Švicarskoj, svojim je dosadašnjim radom, uspjesima i nastupima na televiziji uvelike promovirao twirling kao izuzetno atraktivnu i zahtjevnu disciplinu.
– Pojavljivanje na TV-u u prvom je redu bilo s ciljem promoviranja twirlinga, jer ovaj sport zaista zaslužuje pažnju. U Švicarskoj sam osvojio prvo i drugo mjesto, a ovo državno natjecanje nam je kvalifiakcija za sljedeće Europsko prvenstvo u Nizozemskoj. U međuvremenu me očekuju brojni seminari u Amsterdamu, pa potom i u Rumunjskoj… Konkurencija? Francuzi i Nizozemci na europskom natjecanju, a na svjetskom Amerkianci, to su trenutačno izuzetno kvalitetni natjecatelji, ali sad sam na svjetskom pobjedio dva Amerikanca pa se nadam da ću tako i nastaviti… – kaže kroz smijeh Tihomir Bendelja te dodaje da je natjecanje u Konavlima tek krenulo, ali se nada najboljem i za sebe i za cure koje ja trenira.