Država prodaje udjel u Parku Prevlaka

Županiju dubrovačku – neretvansku kao i u Općinu Konavle koje također imaju svoje udjele u Parku Prevlaka nitko službeno nije obavijestio da je država svoj udio odlučila staviti na bubanj.

– Ovo mi je prva za čuti. – kazao je kroz smijeh načelnik Općine Konavle Luka Korda, dodajući kako je odluka države o prodaju udjela u društvu Park Prevlaka i više nego smiješna.
– Kome će prodati? Ima li ijedna budala koja bi to kupila? Društvo Park Prevlaka osnovano je s ciljem zaštite toga prostora. Strašno će se obogatiti onaj tko se odluči otkupiti udio države. Doduše, imalo bi smislatek kad bi država odlučila prodati svoju zemlju na Prevlaci. – smatra Korda i dodaje kako je Prevlaci nužna infrastruktura u koju država već dugi niz godina nije uložila ni lipe.
Najava države zatekla je i Iva Radičevića jednoga od vlasnika zemlje koji je zbog povratka imovine na Prevlaci s državom ušao i u sudski spor.
– Prvi put čujem što država smjera. Suludo je to što rade, ali država očito može raditi što hoće pa tako i prodavati svoje udjele. Očito nešto ne štima kad se država odlučila na takav potez. – zaključio je Radičević.
Uz udjele u Parku Prevlaka država je na bubanj odlučila staviti i Hotele Maestral, Plat i HTP Korčula.