Načelnik Luka Korda s predsjednikom Ivo Josipovićem i ministrom turizma na Prevlaci

Konavle gdje je u  pratnji ministra turizma Veljka Ostojića, načelnika Općine Konavle Luke Korde i župana dubrovačko – neretvanskog Nikole Dobroslavića obišao Park Prevlaku, odnosno rt Oštro. Prije obilaska Prevlake održan je sastanak koji je bio zatvoren za javnost.
– Razlog moga dolaska je revitalizacija ovog prelijepog kraja koji predugo stoji zapušten. Turizam ovdje ima svoju perspektivu. Ministar je došao da zajedno s čelnicima županije i općine pronađe najbolji način kako revitalizirati ovo područje. – kazao je predsjednik Ivo Josipović, nakon čega je na pitanje o prodaji državnog udjela u Parku Prevlaka novinarima odgovorio kako on nije upoznat s detaljima.
No, ministar turizma Veljko Ostojić bio je puno opširniji iako nije otvoreno govorio o prodaji državnog udjela. Prodaja će, kako se dalo zaključiti iz riječi ministra turizma Veljka Ostojića, pričekati novi Nadzorni odbor Parka Prevlake koji se treba izabrati i sastati u roku od mjesec dana.
Ministar turizma također je rekao kako se na sastanku razgovaralo o trenutnom stanju u imovinsko pravnim odnosima. Ministar je naglasio kako prvenstveno treba „preklopiti vlasničke s prostorno planskim mapama”.
– Na ovom području predviđeno je 1800 ležajeva i 200 vezova.- kazao je ministar Veljko Ostojić dodavši:
– Mi smo danas razgovarali o formalnim stvarima koje bi trebalo pokrenuti da se reaktivira ovo područje, Park Prevlaka i njegova tijela. Dogovoreno je da se ulože dodatni napori kako bi se osigurala osnovna infrastruktura, odnosno voda i struja koji je preduvjet bilo kakvim aktivnostima. Dogovoreno je da će na prvoj sjednici nadzornog odbora u novom sazivu Društva biti prezentiran plan rada za 2012. pa će se vidjeti izvori financiranja i uvjeti poslovanja. – rekao je Ostojić naglasivši kako će se ubrzo učiniti i pomaci u infrastrukturi.
Načelnik Općine Konavle Luka Korda izrazio je zadovoljstvo sastankom i ministrovim riječima i podrškom.