Završetak radova na oborinskoj odvodnji na Zvekovici, radovi na kanalizaciji u listopadu

Konavle najavljuju kako slijedi hortikulturno uređenje mjesta. Nedavno je u Zvekovici uređeno I autobusno stajalište u sklopu kojega se nalazi i mali autobusni kolodvor namijenjen autobusima koji prometuju konavoskim mjestima. U radove na uređenju Zvekovice Općia Konavle utrošila je oko 700 tisuća kuna.

 

Po završetku turističke sezone uslijedit će radovi na izgradnji 1 791 metar dugog kanalizacijskog sustava kao i spojne kanalizacijske cijevi Zvekovica- Bosansko naselje. Natječaj za izvođača radova objavljen još u siječnju zatvora se 4. lipnja sukladno pravilima Europske unije. Naime, riječ je o projektu koji će se financirati u sklopu IPARD programa.
Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava Zvekovica trebali bi započeti u listopadu ove godine. Projekt vrijedan 7 milijuna kuna financirati će se sredstvima iz fondova Europske unije.
Realizacijom projekta naselje Zvekovica konačno će dobiti suvremeni kanalizacijski sustav dok će Općina Konavle u svom proračunu uštedjeti 300 tisuća kuna. Iznos je to koji je Općina na godišnjoj razini izdvajala za pražnjenje septičkih jama.