Konavle nude sve, od bogatih kulturnih sadržaja do agroturizma

i da nas čeka dobra i kvalitetna sezona, zadovoljan je direktor Turističke zajednice Konavle Frano Herendija početkom turističke sezone u najjužnijoj hrvatskoj općini.

Struktura gostiju je, govori Herendija, standardna, uglavnom je riječ o gostima iz zapadne europe, ponajviše je Francuza, Nijemaca, Belgijanaca, a u lipnju u sve većem broju tradicionalno dolaze Rusi.
Inače, u lipnju su u Konavlima krenuli brojni kulturni programi, počeo je tako Epidaurus festival koji nudi desetak iznimno kvalitetnih što glazbenih, što kazališnih izvedbi, a 17. Lipnja počinje i festival Konavle riječ i glazba.
– Festival Konavle riječ i glazba okrenut je više teatru i to je jedna vrijedna inicijativa koja itekako obogaćuje ponudu Cavtata i cijelih Konavala. Početkom srpnja krenut će i ljetne kulturne priredbe u sklopu Cavtatskog ljeta, četrdesetak glazbenih, folklornih i plesnih priredbi na ljetnoj pozornici na cavtatskoj rivi gdje gosti uistinu mogu doživjeti pravi šarm Cavtata. – kazao je direktor TZ Konavle Frano Herendija.
Herendija ističe kako dobre rezultate predsezone prati jednako tako i 15 posto veći broj gostiju u privatnom smještaju.
– Činjenica je da i privatni pokazuje pozitivan trend, posebno kod onih koji su se ozbiljno posvetili poslu, koji razvijaju kanale prodaje i rade na produženju sezone. Potencijal Konavala je veliki, posebno u agroturizmu gdje se u unutrašnjosti Konavala posebno razvijaju izletnički sadržaji. – kazao je Herendija.