IZ PROGRAMA 6. FESTIVALA GLAZBA I RIJEČ – KONAVLE 2012. Dubrovački komorni zbor oduševio publiku

svetoga Đurđa u Močićima  upriličen je koncert  Dubrovačkog komornog zbora. Publika nije bila mnogobrojna, ali je uživala u raznovrnosm repertoaru od gregorijanskih napjeva do glazbe 20. stoljeća.

Na festivalu “Glazba i riječ” ispred Zavičajnog muzeja u Čilipima dan prije nastupila je etno skupina Afioni iz Zagreba. Riječ je o akustičnoj skupini koju čine glazbenici iz Hrvatske i Makedonije, a sviraju vlastite interpretacije tradicijskih pjesama s područja od Mura do Pirina.
Publika je na Gradskoj plaži u Cavtatu imala prilike pogledati i izbor najboljih filmova s 21. festivala “Dani Hrvatskog filma”. Prikazana su tri filma. Veliki dan u režiji Đura Gavrana govori o tome što su mladi spremni prihvatiti i koliko ih košta organizacija vlastitoga vjenčanja.
Eksperimentalni film Site Selecion, autorice Mare Šuljak u produkciji Kinokluba Zagreb, gledatelje vodi kroz gradske izloge ukazujući na njihovu prazninu. Na Gradskoj plaži u Cavtatu prikazan je i glazbeni spot Leut Magnetica pod nazivom Sam na plesu.