Konavljani najbolji na Jadranskim igrama na jugu

, Dubrovačko – neretvansku županiju. Svi pobjednici okupili su se upravo u Korčuli gdje se za titulu najboljeg borilo osam ekipa, Ploče iz Ploča, Hawaii iz Orašca, Plina Istočna iz Ploča, Sveti Antun iz Korčule, Totalna šteta iz Zatona, Vapina iz Čilipa, Ja, ja i Jelenko iz Konavala te Laki pingvini iz Korčule.
-Trenirali smo od kad smo se prijavili, a ta nas je spremnost dovela do najbolje rangiranih ekipa u Pločama i u Zatonu. Zato smo vježbali i za susret na Korčuli, iako nije bilo nimalo lako pripremati se za penjanje po užetu, ali zadovoljni smo rezultatom, idemo dalje. – rekao je kapetan drugoplasirane ekipe Plina Istočna koja je odličnim rezultatom osigurala nastavak natjecanja na tv emisijama.
Da su najbolji od najboljih, natjecatelji su trebali dokazati kroz pet igara: leteći vaterpolo, mošarku, pršut, utrku bačvi te povlačenje konopa, a najviše im je glavobolje zadavalo upravo penjanje po višemetarskom užetu do pršuta.
-Ma kad si u dobroj formi, ništa nije teško. Mogao sam se tako penjati još sto metara, glavno da vidim pršut na kraju i odmah dobijem na snazi! – našalio se Paolo Miljanović, kapetan pobjedničke ekipe Vapina iz Čilipa te dodao
-Jako smo sretni sa večerašnjom pobjedom, posebno zato što će me sada mama moći uživo gledati na televiziji!
I nije u krivu. Naime, upravo će odličnu igru ekipe Vapina gledatelji moći pratiti i putem malih ekrana, u Kaštel Sućurcu, 19. Kolovoza, na prvom programu HTV-a, odmah iza večernjeg Dnevnika. Osim njih, televizijski nastup osigurala je i drugoplasirana ekipa Plina Istočna iz Ploča, dok trećeplasirani Laki pingvini iz Korčule čekaju rezultate ostalih regionalnih četvrtzavršnica.
Da su Korčulanke i Korčulani sportski potkovani već od ranog djetinjstva, pokazali su upravo sinoć na Lino Jadranskim igarama junior, gdje su se četiri ekipe borile za pobjedu. Crveni, plavi, Bakalari te Pokemoni, inače polaznici škole plivanja i vaterpola kluba KPK iz Korčule, pokazali su svoju spretnost i sportski duh kroz tri igre, da bi u konačnici pobjedu izborila Plava ekipa.
Regionalnim četvrtfinalom na Korčuli završen je ciklus natjecanja za Regiju 4 Jadranskih igara.