Načelnik Korda vaterpoliste predložio za općinsku nagradu

danas načelnik Općine  Konavle Luka Korda, koji je tom prigodom predložio da se vaterpolistima zbog osvajanja zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Londonu na Dan Općine Konavle dodijeli Općinska nagrada.
Korda je zamolio vaterpoliste da i dalje pomažu djeci članovima Vaterpolskog kluba Cavtat iz kojega su i oni sami potekli.
Prilikom susret s vaterpolistima načelnik Korda je najavio kako Općina Konavle u svojim planovima nosi izgradnju zatvorenog bazena u Cavtatu.
– Veliki je to pothvat, ali Cavtat mora imati bazen. Igra se u Cavtatu i nogomet, ali vaterpolo je ipak prvi sport. – kazao je Korda, pojasnivši kako će cavtatski bazen biti izgrađen u sklopu novog dijela mjesta čija je izgradnja predviđena Detaljnim planom uređenja.
– Vlasnici zemljišta na kojemu je predviđena gradnja suglasni su s projektom. Osim bazena taj će prostor imati i dodatne sadržaje, poput trgovina i restorana. – istaknuo je Korda.
Na primanju su bili i zamjenik načelnika Mato Pušić i predsjednik vaterpolo kluba Cavtat, koji ove godine slavi 40. obljetnicu osnivanja, Đino Kralj.
Inače, vaterpolisti koriste posljednje dane odmora jer već u ponedjeljak svaki od njih odlazi svojim putem u neki od vaterpolskih klubova. Ipak susrest će se vrlo skoro na Korčuli, gdje će prilikom skorašnjeg otvorenja tamošnjeg bazena Jug i Primorje igrati na pripremnom turniru.