NAČELNIK OPĆINE KONAVLE SA SVEĆENICIMA KONAVOSKOG DEKANATA

priredio predblagdansko  primanje za sve svećenike konavoskog dekanata  na čelu s dekanom don Josipom Mazarekićem. U razgovoru s načelnikom Kordom konavoski župnici dotaknuli su se mnogobrojnih tema iz svakodnevnog života i radu župa.
Razgovaralo se i o održavanju više od osamdeset crkvi na području Općine Konavle. Pri tome je načelnik Luka Korda istaknuo kako Općina pomaže prepoznajući ne samo značaj konavoskih crkvi u vjerskom životu, već i značaj sakralnih objekata kao kulturne baštine.
Svećenici su s načelnikom pričali i o socijalnim problemima, dogovoreno je da se usklade podaci Općine i Crkve o potrebitima.
Konavoski župnici zajedno s dekanom don Josipom Mazarekićem podržali su odluku Općine Konavle da se dio novca od blagdanskog ukrašavanja namijeni u humanitarne svrhe.
– Svugdje oko nas je nekakvo blještavilo i lažni sjaj dok su oko nas istovremeno ljudi kojima treba pomoći i umjesto da trošimo novac na pretjerano ukrašavanje odlučili smo po 25 tisuća kuna uplatiti Centru „Josipovac” i udruzi „Dva skalina”. Taj novac na taj način bit će puno bolje iskorišten. – kazao je načelnik Općine Konavle Luka Korda.