Do sljedećeg ljeta novi ulaz u Cavtat

U općinskim prostorijama na Grudi Konjevod je predstavio 15 milijuna kuna vrijedan projekt gradnje novog ulaza u Cavtat za koji je ishođena lokacijska dozvola. Konjevod je kazao kako je riječ o iznimno značajnom projektu jer rješava pitanje, kako je kazao, „sada doista nedoličnog i opasnog ulaza u Cavtat”.
Građevinska dokumentacija se očekuje u narednih 6 mjeseci, pa bi radovi mogli biti gotovi do početka iduće turističke sezone. Pritom je Konjevod naglasio kako očekuje i da Hrvatske ceste sudjeluju u financiranju projekta jer on, osim iznimnog značaja za Cavtat, uključuje i ulaz na državnu cestu koja vodi prema zračnoj luci i granici s Crnom Gorom.
Župan Dobroslavić kazao je kako je ovaj projekt jedan od prioriteta Županije na području Konavala te je dodao kako je neprihvatljivo da atraktivna turistička destinacija kao što je Cavtat ima ovakav prilaz koji je problematičan i po pitanju sigurnosti i po pitanju same brzine protoka prometa.
Načelnik Korda županu i suradnicima pokazao je i gradilište Doma umirovljenika koje se nalazi uz samu općinsku zgradu. Kapacitet doma je između 85 i 100 kreveta, a projekt vrijedan 36 milijuna kuna trebao bi biti završen u jesen sljedeće godine.
Potom su župan i načelnik sa suradnicima obišli prvi kružni tok u Konavlima – na Ljutoj. U projekt, u kojemu su u tijeku završni radovi, uloženo je 600 tisuća kuna – po pola iznosa dali su ŽUC i Općina.
Četiri kilometra duga cesta kroz Konavosko polje, od Zvekovice do Zakrajnice trebala bi biti završena do početka listopada. U ovaj su infrastrukturni projekt, koji su u cijeloj dužini obišli župan i načelnik sa suradnicima, uložena 4,5 milijuna kuna.
Načelnik Korda zahvalio je županu i njegovim suradnicima na projektima kojima se značajno unaprjeđuje cestovna infrastruktura Konavala.

{gallery}stories/ZUC2013{/gallery}