Dom umirovljenika na Grudi počeo primati predbilježbe; otvorenje do kraja godine

umirovljenika zainteresiranih za smještaju Domu u kojem će, po završetku radova, biti mjesta za 80-tak korisnika. Uskoro će biti raspisan natječaj za ravnatelja Doma te natječaj za zapošljavanje osoblja.

– Lucija Arbulić je imenovana za privremenu upraviteljicu Doma jer posao treba pripremiti. Kad sve bude spremno raspisat ćemo natječaj za voditelja Doma, ali i za zapošljavanje. Trebat ćemo njegovateljice, medicinske sestre, kuhare, ali i ostalo osoblje. Ako interes za smještaj u domu bude velik, spremni smo zaposliti 35 do 40 ljudi. Dom će raspolagati s oko stotinu postelja, odnosno jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima. – rekao je Korda, dodavši kako će se radna snaga morati tražiti izvan granica Općine.

– Nisam siguran da na području Općine imamo toliki broj njegovateljica i medicinskih sestara. Ipak, u bolnici ima dosta sestara s područja Općine i neke od njih bi sigurno prešle raditi u Dom, ako bismo im ponudili plaće poput onih u bolnici. Svakako bi im bilo lakše kad bi mogle raditi na području Općine u kojoj i stanuju. – smatra Korda.

Dok se Dom gradi u Općini se već primaju predbilježbe umirovljenika zainteresiranih za smještaj u domu.

– U Konavlima još uvijek postoji otpor prema smještaju u staračkom domu. Bit će odlično što ćemo raspolagati s dnevnim boravkom. To je poput dječjeg vrtića, ujutro se muž i žena dignu i prije posla dovedu dijete u vrtić, a starce u starački dom, a uvečer dođu po njih. Već smo imali iskustva s funkcioniranjem dnevnog boravka. Marijin dom u Cavtatu se pokazao iznimno uspješnim, a stari su ljudi bili iznimno zadovoljni. Svakodnevno su dolazili. Imali su potpunu pažnju, obroke i nisu sjedili skrštenih ruku jer su za njih bile organizirane brojne radionice. – rekao je Korda.

U Domu na Grudi moglo bi biti mjesta i za umirovljenika s područja Grada Dubrovnika i susjednih Općina.

– Nećemo ga držati praznog, popunit ćemo ga. – rekao je načelnik Općine Konvale.
– Tako će stari iz Grada, ukoliko se odluče na smještaj na Grudi imati prilike vidjeti kako je na selu. – kroz smijeh je nadodao Korda.