Kad ne mogu u Dom, Vitaljanima će se urediti boćarski tereni i igralište

Ipak, u Općini Konavle traže rješenje kako bi Vitaljanima osigurali neki zamjenski prostor pa će tvrtka Lavčević u skoro vrijeme, odnosno nakon što okončaju radove na izgradnji Doma za umirovljenike na Grudi, pristupiti uređenju dva boćarska terena i igrališta za mali nogomet koji će biti smješteni na zemljištu u vlasništvu Crkve.

– Zahvaljujući don Tihu Šakoti koji nam je izašao u susret, napravit ćemo dva boćališta i jedno igralište, da se mještani imaju gdje okupljati, da mogu zaigrati na karata i popiti piće. To izgleda kao jedan maleni projekt, no on je izuzetno dobar za mještane kojima fali taj prostor za druženje. – kazao je načelnik Općine Konavle Luka Korda, dodavši kako još uvijek traje sudski spor s Ivom Radičevićem, vlasnikom zemljišta na kojem je bio smješten nekadašnji dom.

– Ne znam kako će taj spor završiti. Ročište je zakazano negdje u rujnu. Ja sam mu ponudio da, bez obzira kako spor završio, Općini taj prostor da u najam, ali on nije na to pristao. Neka parnica ide kako ide, a mi ćemo se snaći na drugi način. Svakako ćemo omogućiti ljudima da imaju neki svoj prostor. – rekao je Korda.

No, u nedostatku prostoru za druženje snalažljivi Vitaljani su se ipak snašli.
– Sad igraju na karata u čekaonici za autobuse. To je tužno!- zaključio je Korda.