Konavosko Općinsko vijeće: Sredstvima iz kredita do kanalizacijskog sustava Zvekovica i vodoopskrbnog sustava Đurinići-Vitaljina

Taj iznimno značajan projekt, sukladno odluci konavoskih vijećnika, dijelom će se realiziratisredstvima iz kredita kod Societe Generale – Splitska banka.

Investicija vrijedna 5,3 milijuna kuna realizirat će se sa 4,1 milijun kuna kredita kod Splitske banke dok će iz Općinskog proračuna za njegovu realizaciju biti izdvojeno 1,2 milijuna kuna.

U sklopu izgradnje kanalizacijskog sustava Zvekovica planirana je izgradnja kolektor u samom naselju te veznog kolektor sa Zvekovice do ulaza u tunel što bi predstavljalo treću faze izgradnje kanalizacijskog sustava Cavtat.

Inače, Općina Konavle još je u listopadu 2013. godine provela javni natječaj na kojem je za izvođača radova na izgradnji kanalizacijskog sustava Zvekovica najboljom ocijenjena ponuda tvrtke Tolo trade iz Imotskog.

Vijećnici su u nastavku sjednice usvojili Odluku o davanju jamstva Konavoskom komunalnom društvu d.o.o. Čilipi za ispunjenje obveza po dugoročnom kunskom kreditu od 4,5 milijuna kuna kod Erste&Steiermarkische banke. Sredstva iz tog kredita namijenjena su za izgradnju vodoopskrbnog sustava Đurinići – Vitaljina i dijela kanalizacijskog sustava Cavtata.