„Konavoska Margaret Thatcher” Ane Carević proslavila stoti rođendan, a planira ih još toliko

joj prenijeli i pozdrave čilipskog župnika don Josipa Barišića koji je zbog obveza morao propustiti ovo veliko slavlje.

Ane je svoje goste oduševila oštroumnošću i spontanošću, tako je primjerice predsjedniku Mjesnog odbora Čilipi Đuru Arbuliću poručila da joj čuva drvo đenerike.

Njezina njegovateljica časna sestra Neđa Šutalo otkrila je kako i dan danas Ane Carević obožava čitati.

– Ona je kod nas osmu godinu. Sve u svemu je dobro. Sama hoda, pokretna je, sama jede. Mora joj se malo pomoći jer tu su već neke godine, ali samostalna je. Čita stalno, jako voli gledati i televiziju. Nekidan je bila ovdje jedna djevojka pa je komentirala kako tete Ane lijepo čita i lijepo govori. Ona je uvijek živjela u pozitivnom duhu, pa primjerice kad vidi da je nešto negativno kaže “sučim se bave, to ne treba tako”. – ispričala je časna sestra Neđa, dodavši kako je Ane prije pisala i poeziju.

– Sve je uvijek lijepo znala sročiti. Ona je devedesetih dočekala i predsjednika Tuđmana u Konavlima pred crkvom i održala govor kako ne smijemo dati Prevlaku. Također, prije deset godina u časopisu Arena o njoj je izašla velika priča u kojoj se naša Ane dovodi u svezu s Margaret Thatcher. – kazala je Šutalo.

Nju su posjetile i nećakinje koje su ispričale kako se prije dolaska kod Sestara Milosrdnica ona s 92 godine kupala na stijenama te sve apsolutno u vrtu samostalno radila.

Izaslanstvo Općine Konavle Anom je bilo oduševljeno te su naglasili koliko im je drago da su je posjetili.

Tako je zamjenik načelnika Božo Lasić rekao da joj ne bi dao više od 70 godina.

– Puna je duha, puna je života. Ona nam je rekla da joj je ovo prvih sto pa da će još stotinu napuniti. Zanimljivo, mi u Konavlima već imamo nekoliko koji su došli u duboke pozne godine. – kazao je Lasić, otkrivši kako “u Konavlima ima i jedna žena koja ima preko 107 godina”.

{gallery}stories/anecarevic{/gallery}