Održana pokazna vježba u Moluntu

Scenarij vježbe započeo je brodom koji se pored Molunta išao skloniti od olujnog juga te je tom prilikom na stijenama probio tank s gorivom. Pristupilo se ograđivanju prostora oko broda te upotrebi raspršivača (dispezanta) kako bi se saniralo onečišćenje. Također, scenarij je sadržavao i pronalazak lešine dupina u istoj uvali te proceduru predviđenu za postupanje s njome.

Nakon vježbe održana je i sjednica ŽOC-a na kojoj se razgovaralo o svim njenim dijelovima. Zaključeno je kako je došlo do znatnih poboljšanja u komunikaciji svih nadležnih u odnosu na prethodne vježbe, a razgovaralo se i o kvaliteti te količini potrebne opreme za ovakve situacije.

Sudionici vježbe su bili ŽOC Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture – Lučka kapetanija Dubrovnik, Lučka ispostava Cavtat, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik (Županijski centar 112), CIAN d.o.o., Sanitat d.o.o., Javna vatrogasna postrojba Konavle, Općina Konavle, Županijska lučka uprava Dubrovačko-neretvanske Županije, brod Plovput d.o.o. te plovilo Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Pomorska policija – tip C.