POŠTUJMO OSOBE S INVALIDITETOM!

 
TKO OSTVARUJE PRAVO PARKIRANJA NA JASNO OZNAČENIM MJESTIMA ZA PARKIRANJE OSOBA S INVALIDITETOM?

Na mjesta namijenjena parkiranju osoba s invaliditetom, koja su jasno naznačena, mogu se parkirati samo osobe s 80 ili više posto invaliditeta, odnosno osobe koje imaju oštećenja donjih ekstremiteta 60 ili više posto. Znak pristupačnosti važi samo kada vozilom upravlja osoba s invaliditetom ili se ta osoba nalazi u automobilu (Članak 2. Pravilnika o znaku pristupačnosti).

AUTOMOBILI MORAJU IMATI ISTAKNUT ZNAK PRISTUPAČNOSTI

Vozila osoba s invaliditetom moraju biti obilježena međunarodnim znakom invaliditeta. Znak pristupačnosti se stavlja ili privremeno lijepi u donji lijevi kut prednjeg vjetrobranskog stakla (Članak 9. Pravilnika o znaku pristupačnosti).

Invalidi-naljepnica

KAKO POŠTIVATI OSOBE S INVALIDITETOM?

Općina Konavle kreće s programom „Poštujmo osobe s invaliditetom” kojemu je cilj stanovništvo upozoriti i educirati na probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom. Kako je osnovni problem upravo parkiranje automobila na mjesta predviđena osobama s invaliditetom, uskoro kreće stroga kontrola parkiranja koje će provoditi Policija. Stoga Vas molimo da svoje vozilo parkirate na drugim mjestima predviđenim za parkiranje, kako bi osobe s invaliditetom mogle neometano parkirati na za njih predviđenim mjestima!

Parking-za-invalide