Općina Konavle odredila cijenu smještaja u domu umirovljenika

Doma mjesečno će iznositi 4 tisuće i 400 kuna, a u jednokrevetnoj sobi 5 tisuća i 40 kuna. Smještaj pokretnih korisnika u dvokrevetnoj sobi u stambenom dijelu doma stajat će 3 tisuće i 360 kuna, dok je cijena za smještaj u jednokreventoj sobi procijenjena na 4 tisuće kuna.

Navedene cijene smještaja u konavoskom Domu umirovljenika odnose se na stanovnike Općine Konavle s prebivalištem na području Općine u neprekidnom trajanju od najmanje 30 godina prije podnošenja zahtjeva za prijem u Dom, a koji ostvaruju pravo na sufinanciranje osnovnih usluga smještaja iz općinskog Proračuna u iznosu od 20 posto od osnovne cijene.

Načelnik Općine Konavle Luka Korda istaknuo je kako Dom za starije i nemoćne na Grudi nije izgrađen da bi se na njemu zaradilo ili da bi se na njemu ostvarivala dobit.
– Izgradili smo Dom da zbrinemo stare i nemoćne stanovnike, a ne da bismo na njemu zaradili jer da nam je cilj zarada onda bi realna cijena smještaja u Domu iznosila 10 ili 15 tisuća kuna. To je isto kao i s vrtićima. Korisnici Doma neće vraćati kredite i plaćati amortizaciju, to je posao Općine- rekao je Korda.