Luka Korda: Nadam da će Zračna luka ostati hrvatska, da neće ići u koncesije

i koliko garancija dostaviti, koliko kvalitetno treba taj posao odraditi da bi se na kraju dobili novci, kazao je načelnik Općine Konavle Luka Korda nakon što je u Zračnoj luci Dubrovnik potpisan ugovor o dodjeli 1,1 milijardi kuna bespovratnih sredstava za nastavak projekta Razvoj Zračne luke Dubrovnik te ugovor s izvođačima radova na novoj zgradi putničkog terminala.

Zračna luka Dubrovnik vodeća je tvrtka na području Općine Konavle koja je ujedno i njen suvlasnik.

– Pred vama je veliki napor jer ovo je tek početak jednog velikog posla. – rekao je Korda.

Inače, očekuje se da bi nova zgrada putničkog terminala mogla biti spremna i funkcionalna, kako je istaknuo direktor ZL Dubrovnik Roko Tolić, do sezone 2017. godine.

Korda se prilikom ceremonije poptisivanja ugovora osvrnuo ipak i na lošu povezanost ZL Dubrovnik i općenito Konavala sa županijskim središtem Dubrovnikom.

– Pripomenuo bih da je propust svih vlada i u ovom i u onom sistemu da mi nemamo od Dubrovnika do Zračne luke cestu nego idemo jednom seoskom ulicom i brže je doći iz Londona avionom do Zračne luke nego cestom od Zračne luke do Dubrovnika. Isto tako se nadam da će Zračna luka ostati hrvatska, da neće ići u koncesije jer imamo iskustva s hotelima gdje strani vlasnici kad dođu otpuštaju naše ljude i dovode svoje. – kazao je Korda.