Napustio nas je Pero Miladin

. Iako je doživio duboku starost, zvuči nevjerojatno da ga više nikada nećemo vidjeti na ulazu njegovog restorana u kojemu je svojim širokim osmjehom i prigodnom riječju dočekivao i ispraćao sve svoje goste. Umro je u 92. godini, ostavio je kod brojnih ljudi lijepe uspomene na sebe….
Visokim godinama usprkos, sve donedavno svaki je dan provodio u restoranu, u kojemu se često okupljala politička elita pojedinih vremena, u kojemu se stvaralo hrvatsko proljeće, u kojemu su proljećarci bili dobrodošli i nakon što su postati “persone non grata”… Za jednoga razgovora s gosparom Perom, kojemu je prije nekoliko godina Općina Konavla iskazala zahvalnost za sve što je učinio za konavosku mladost onih godina kada su studentski želuci bili više prazni nego siti, počastivši ga nagradom, šalili smo se kako se on protiv komunizma borio bakalarom. Naime, Pero nikada nije odstupao od onoga čemu su ga naučili njegovi, a ponajmanje od spravljanja bakalara na Badnji dan, ma koliko to u nekim godinama draškalo nosnice drugovima i izazivalo bijes kod političkih komesara.
Moglo se s dundom Perom pričati o svemu…povijesti, književnosti, Matici hrvatskoj, domovini i Domovini…. otišao je dundo Pero, i njegovo mjesto u restoranu na Šalati, ostalo je zauvijek prazno…

Tekst preuzet sa dubrovniknet.hr

Pero Miladin