Održana 13. sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle

Sjednica je, kao i obično, započela vijećničkim pitanjima, koja su se odnosila na zahtjeve za osnivanjem općinske lučke uprave, na neprohodnost buduće biciklističke staze „Ćiro“ zbog privatnih osoba koje su je ogradile i/ili gradile na nekim dijelovima, te na dodjelu državnih zemljišta.
Zamjenik općinskog načelnika Božo Lasić, rekao je da je Općina Konavle već prošle godine poslala zahtjev za osnivanjem općinske lučke uprave no do danas nije dobila nikakav odgovor na njega, te će ga u skorije vrijeme obnoviti. Objasnio je, također, da je Općina u zadnjih godinu dana dobila sredstva u iznosu od 260 000 € za uređenje biciklističke staze, te da su je u suradnji sa JVP Konavle očistili i napravili prohodnom za pješake gotovo u cijelosti. Ostao je problem „divljih“ građevina jer staza je u potpunosti općinsko vlasništvo, ali daljnjim uređivanjem staze sve postojeće prepreke će se ukloniti. Na način dodjele državnih zemljišta osvrnuo se općinski načelnik Luka Korda, kazavši kako Općina nije ni na koji način sudjelovala u raspodjeli zemljišta, već je to bio posao Agencije za poljoprivredna zemljišta.

Dnevni red sastojao se od 13 točaka, a uglavnom se radilo o financijskim izvješćima općinskih poduzeća. Usvojen je rebalans općinskog proračuna, kao i i točka po kojoj se nedavno donesen urbanistički plan Cavtata i Zvekovice dodatno mijenja zbog tehničkih poteškoća u njegovoj izvedbi, pa se tako planirana gradnja škole i vrtića vraća na staru lokaciju.