Općina Konavle podnijela zahtjev za osnivanje lučke uprave, čeka odluku Županijske skupštine

– Imamo prekrasnu rivu u Cavtatu uz koju se vežu jahte i brodi i već smo podnosili zahtjeve za osnivanje općinske lučke uprave. Bilo je to u vrijeme kad su mediji pisali kako lučke uprave mogu biti samo županijske. Evo, gledam u Splitsko-dalmatinskoj županiji pojedini gradovi i općine podnose zahtjeve za osnivanjem lučkih uprava, pa evo pitam zašto ne možemo i mi osnovati svoju lučku upravu? Da jahta, kad se priveže u Cavtatu nama plaća račun i koristi naše resurse. – pitao je Cvjetković. 

Zamjenik općinskog načelnika Božo Lasić odgovorio mu je kako je još u prosincu 2013. godine Općina Konavle Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanske županije podnijela zahtjev za osnivanjem županijske lučke uprave Cavtat. 

– Prema našim informacijama taj zahtjev nikad nije stavljen na dnevni red sjednice Županijske skupštine. Poučeni posljednjim iskustvima sa Županijskom lučkom upravom, kao i problemima ove sezone, smatramo kako bi ta naša lučka uprava dobro funkcionirala. Zakoni još nisu mijenjani, postoji jedan nacrt prijedloga izmjena zakona, ali on još nije bio na u prvom čitanju u Saboru i pitanje je hoće li se po tom pitanju do izbora išta mijenjati. – odgovorio je Lasić.