UPU Cavtat sa Zvekovicom: Zbog nemogućnosti otkupa zemljišta Općina Konavle neće graditi novi vrtić i školu u Cavtatu, već će rekonstruirati postojeće objekte

. Iako je ovaj UPU usvojen još u svibnju 2014. godine, Općina je zbog nemogućnosti postizanja dogovora s jednim od vlasnika zemljišta predviđenom za potrebe izgradnje nove škole i dječjeg vrtića, morala pristupiti njegovim izmjenama. Tako se nova škola i vrtić neće graditi već će se postojeći objekti rekonstruirati.
Zamjenik načelnika Božo Lasić istaknuo je kako je Općina Konavle već duže vrijeme pokušavala izgraditi nove odgojno-obrazovne ustanove.

– Nismo uspjeli realizirati ideju izgradnje nove škole i vrtića, iako smo načelno postigli dogovor sa svim vlasnicima oko otkupa zemljišta na kojem smo planirali graditi, ali s jednim vlasnikom se nismo uspjeli dogovoriti. Tako se vraćamo na staru lokaciju i na njoj nosimo rekonstrukciju vrtića, škole i dvoranu. Svi ti objekti rekonstruirat će se sukladno posljednjim pedagoškim standardima. – kazao je Lasić.
Da je s jednom vlasnicom zemljišta nemoguće postići dogovor kazao je i načelnik Luka Korda.
– Odustalo se od daljnjeg pregovaranja i razgovaranja. Možemo u UPU ostavit i tu lokaciju, ali šanse za dogovor su zaista nikakve. Ništa se dogovorit ne može. Ako je itko razgovaro ja sam razgovarao. To je nemoguće! Nema druge nego da planiramo na staroj lokaciji. – rekao je Korda.
Ostalim izmjenama i dopunama UPU-a Cavtat sa Zvekovicom redefinirane su zone obuhvata i uvjeta za građenje na području hotela Cavtat za kojeg je dokupljen dio susjedne čestice zemlje, a radi podizanja hotela na višu kategoriju.
Izmjenama i dopunama UPU-a Cavtat sa Zvekovicom ispravljaju se određene tehničke pogreške oko prenamjene Vile Banac. Naime, Vila koja je u međuvremenu vraćena vlasnicima još uvijek se vodi kao administrativno središte Općine. Kako je planirano preseljenje Općine na drugu lokaciju potrebno je odrediti namjenu vile u skladu s budućim korištenjem tog prostora.