Radovi na izgradnji nove zgrade Općine Konavle u Cavtatu počinju u prosincu ili siječnju

, u kojoj će po završetku radova između ostalog biti smješteni i novi prostori Općine. Zamjenik načelnika Božo Lasić istaknuo je kako navedenim sporazumom Općina Konavle prava građenja prenosi na društvo Čistoća i zelenilo Konavle.

– Prema dogovoru s potomcima vlasnika Općina mora iseliti iz Vile Banac do konca iduće godine i zato pristupamo izgradnji zamjenskih općinskih prostora na placi u Cavtatu. U tijeku je ishodovanje građevinske dozvole, imamo sve suglasnosti. Po ishodovanju građevinske dozvole pristupit ćemo raspisivanju natječaja za izvođenje radova. Ukoliko se procedura bude odvijala dinamikom kakvu priželjkujemo, Radovi bi mogli započeti već u prosincu ili u siječnju. Očekujemo da će radovi i završiti tijekom iduće godine. Ako bude stani – pani mislim da će nam vlasnici dozvoliti da ostanemo još koji mjesec u Vili Banac, ukoliko se ona u međuvremenu ne proda. – rekao je Lasić.
U novoj zgradi po završetku radova, uz općinske prostore bit će smješteni i još neki sadržaji poput tržnice, poslovnice OTP banke, prodavaonice i ugostiteljski sadržaji.