Izaslanstvo Općine Konavle položilo vijence na Orsuli

.
Načelnik Općine Konavle Luka Korda zahvalio se svima koji su došli da bi odali počast stradalima, naglasivši kako postoje i “oni koji u ove dane slave ubojice”.
– Mnogi okupljeni su svjedoci ovih događaja, ali i patnje koju je hrvatski narod prošao od ovih mučenika pa sve do 1990. godine. Danas tražimo izmirenje i ovi mladi ljudi s nebesa gledaju i pitaju se jesmo li ga postigli. Ne možemo reći da jesmo jer dok se sjećamo ovih žrtava, drugi slave ubojice. Nikad neće biti izmirenja dok ne shvate da su napravili zločin. – rekao je Korda, dodavši kako “oni samo željeli ubiti ove mlade ljude, nego i istrijebiti hrvatski narod”.
– Ništa od njih ne tražim, ali 70 godina tražim jamu svoga oca. Znaju gdje je, ali nemaju obraza, stida, a niti hrabrosti da kažu gdje. Obilazio sam jame i to je stravično što sam tamo vidio. Sjećam se, kao dijete, na svojim su skupovima govorili kako će svatko biti slobodan, kako neće biti poreza, kako ne treba raditi. Kad će biti tako? Kad pobiju hrvatski narod. No, hrvatski narod je toliko jak i čvrst, kao ova krvava stijena, da se digao iz pepela. Zato nas ovi mučenici preispituju tko smo i što sma. Imat ćemo priliku reći tko smo i što smo, ako smo. Njima laka zemlja, a vama hvala. – istaknuo je Korda.
Vijence su još položili i svijeće zapalili članovi obitelji stradalih te izaslanstva Županije dubrovačko – neretvanske, Grada Dubrovnika, kao i predstavnici Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Dubrovnik, Udruge Daksa i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

{gallery}stories/Orsula{/gallery}