I Konavle u ponudi Dubrovačke kartice

– U sklopu ovog projekta Konavle će biti uvrštene u sve ponude s Dubrovnikom. Mislim da benefite ovog projekta ne treba posebno objašnjavati. Za sada će u kartici biti obilazak Bukovčeva muzeja i Mauzoleja, a postupno ćemo proširiti ponudu. – rekao je Korda.

– Hoćemo li nositi kamen u Dubrovnik? – pitao je predsjednik konavoskog Općinskog vijeća Ivo Simović.

– Ne, oni će ga vraćat. Broji ih Kapetanić pa nije još došao do broja koliko smo kamenja u Dubrovnik odnijeli. – odgovorio mu je Korda.

Istaknuo je kako će se konavoski ugostitelji, ali i hotelijeri imati prilike uključiti u projekt Dubrovnik Carda.
– Mislim da se ne trebamo oko toga puno upirati. Mi jesmo Dubrovnik. Svi koji uzmu karticu imat će puno povoljniji prijevoz Libertasom koji će pojačati linije. Kad gost zatraži prijevoz do Sokol grada netko će ga tamo trebati odvesti i tu Libertas ima potencijala da goste odvede i vrati ih nase. Mi nećemo s tom karticom zaradit puno novca. Nije sve u novcu jer više ćemo zaraditi što ćemo se reklamirati uz bok Dubrovniku. – kazao je Korda, naglasivši kako s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem ima izvanrednu suradnju.

– Gradonačelnika se može voljeti, može ga se mrziti, ali mi imamo dobre odnose i mislim da ih trebamo još više unapređivati. – rekao je Korda.
– Znači promijenili su se odnosi. – ustvrdio je iz vijećničke klupe HNS-ovac Jozo Koprivica, nakon što je Korda istaknuo kako je njegova suradnja s Vlahušićem dobra.
– Nijesu se promijenili Jozo, vazda su bili dobri. – dobacio mu je netko od vijećnika.

Suradnju s Gradom Dubrovnikom na projektu Dubrovnik Carda pohvalio je i HDZ-ov vijećnik Juraj Magud.

– Drago mi je da se ova suradnja razvija i želja mi je da se ponuda Konavala proširi i sa Sokol kulom jer Dubrovnik Card je zaista prepoznatljiva kartica. – kazao je Magud i našalio se:
– Mi možemo razmisliti da imamo Konavle Gold Card. – predložio je Magud.
Prijedlog ugovora o suradnju s Gradom Dubrovnikom u okviru projekta Dubrovnik Card podržao je i vječito suzdržani vijećnik HNS-a Jozo Koprivica. Dok je Koprivica bio za, prilikom glasovanja suzdržala se vijećnica HSS-a Jele Butjer Gleđ