Načelnik Korda o privatizaciji Zračne luke

, načelnik Općine Konavle luka Korda, nije ni najmanje začuđen. On je istaknuo kako je prodaju Zračne luke u Čilipima naslutio još za vrijeme bivše Kukuriku Vlade.

– Još sam bivšem ministru prometa, pomorstva i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću prilikom potpisivanja ugovora o proširenju Zračne luke Dubrovnik rekao da mi investicija koju pripremaju miriše na moguću prodaju Zračne luke. Ipak, vjerujem da se to neće dogoditi. Zdrav razum nalaže da aerodrom treba ostati naš. No, ne znam kakvi su bili uvjeti ugovora proširenja Zračne luke. Ne znam tko je kome dužan, a kad si dužan nemaš drugog izbora nego prodati, a ako smo došli do toga bolje da nas nema. O važnosti Zračne luke Dubrovnik za Grad i Konavle ne treba ni govoriti. Promislite samo koliko je ljudi u njoj zaposleno. Prodaja Zračne luke Dubrovnik bila bi najgora moguća opcija. – rekao je načelnik Općine Konavle Luka Korda.

Inače, načelnik Korda je još u svibnju 2015. godine, prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli 1,1 milijardi kuna bespovratnih sredstava za nastavak projekta Razvoj Zračne luke Dubrovnik tadašnjem ministru Hajdašu Dončiću, rekao kako se “nada da će Zračna luka ostati hrvatska, da neće ići u koncesije jer imamo iskustva s hotelima gdje strani vlasnici kad dođu otpuštaju naše ljude i dovode svoje.”