Konavoski vrtići radili s viškom od 284 tisuće kuna unatoč problemima s naplatom

. Najveći dijelom vrtiće financira Općina Konavle, i to sa 7,7 milijuna kuna. Ravnateljica Dječjih vrtića Konavle Jadranka Trojanović istaknula je na sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle kako je u 2015. godini ostvaren višak prihoda u iznosu od 284 tisuće kuna.

Iako su prošlu godinu zaključili s viškom prihoda i Dječji vrtići Konavle imaju problema s roditeljima djeca koji ne podmiruju svoje obveze prema vrtićima na vrijeme.

– Imali smo oko 300 tisuća kuna nenaplaćenih dugovanja od roditelja. Dozvoljeno im je 60 dana dugovanja i već naplaćujemo potraživanja od korisnika i to na način da im se redovito šalju opomene, a nakon čega slijedi postupak prisilne naplate. – kazala je Trojanović.
Osvrnula se i na investicije koje su u 2015. izvedene u konavoskim vrtićkim objektima.

– U Dječjem Vrtiću Katićan postavljen je novi sustav za grijanje i hlađenje, potpuno je renovirana kuhinja i sanitarni čvor na katu. Inače, nemamo svugdje sustav centralnog grijanja pa su nam nešto povećani troškovi električne energije. Oko 800 tisuća kuna je potrošeno na prehranu. Naime, u vrtićima se za cjelodnevni program služi pet, a za petosatni tri obroka.- rekla je Trojanović.