U Pločicama proslavljen blagdan Gospe Karmelske

Koncelebrirali su župnik župe Gospe Karmelske Pločice don Tihomir Šakota, dekan Konavoskog dekanata mr. don Josip Mazarekić, župnik župe sv. Srđa i Baha Pridvorje don Stipo Miloš i župnik župe sv. Nikole Čilipi don Josip Barišić.
Vjernicima je generalni vikar poručio kako Marija treba biti uzor zbog onoga što u njoj jest, zbog onoga koji je bio središte njezina života, a to je Isus Krist. Kazao je i kako je u našoj nutrini Duh Božji, Isus Krist koji živi po svom Duhu u nama, te da trebamo živjeti po tome što je u nama, da to bude središte našega života baš kao što je bilo i Djevici Mariji.
Upozorio je kako danas živimo u vremenu koje boluje od jedne opasne bolesti, a to je gubljenje orijentacije i središta.
– Ako svratimo svoj pogled od Boga onda ćemo ga svratiti i s bližnjega. To nam se događa danas, gubimo orijentir, poštovanje i onda se sami gubimo. Vratimo Boga u središte života, da poput Marije budemo otvorena srca i ušiju za Božju riječ, za ono što nam Bog u današnje vrijeme želi reći. – riječi su don Petra Palića.
Nakon mise uslijedila je procesija mjestom u kojoj se nosio kip Gospe Karmelske, nakon čega su vjernici i svećenici ponovno prošli kroz vrata milosrđa.
Proslavu blagdana pjesmom je uveličao mladi župni zbor.

{gallery}stories/plocice{/gallery}