Konavle će dobiti reciklažno dvorište

– Predvidjeli smo milijun kuna više za odvoz krupnog otpada. Inače, otpad postaje gorući problem u državi pa me zanima dokud se došlo s reciklažnim dvorištem.- kazao je Magud.
Lasić mu je odgovorio kako projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Konavlima svakako ide dalje.
– Što se tiče reciklažnog dvorišta na dobrom smo putu. Ako sve bude išlo kako treba do kraja godine bismo mogli imati reciklažno dvorište. Izmjenili smo UPU jer je priključak na cestu, onakav kakav je bio planiran tehnički neizvodiv. Reciklažno svakako ide dalje. Rekao sam već na Vijeću kako otpad postaje gorući problem. – kazao je Lasić.
Inače, odvoz krupnog otpada u Općini Konavle jako dobro funckionira i odvozi se gotovo svaki dan jer kamion dolazi na poziv mještana. No, i u Konavlima, kao i svugdje ima nesavjesnih mještana koji otpad bacaju na neprimjerena mjesta.
S ciljem izgradnje reciklažnog dvorišta Općinsko vijeće Općine Konavle već je usvojilo izmjene i dopune UPU-a zone gospodarske-proizvodne i poslovne namjene “Kopačica”- Popovići, u čijem je obuhvatu planirano i reciklažno dvorište iz kojeg će se otpad dalje odvoziti do krajnjeg uporabitelja.