Konstituirano Općinsko vijeće, Ivo Simović Crni predsjednik konavoskog Općinskog vijeća

HSS-ova Lucija Miljanić Macan te ispred Nezavisne liste Konavle Luko Šubašić.

Sve odluke i imenovanja prošla su jednoglasno, a novi/stari predsjednik ovom prilikom je izrazio nadu da će sve sjednice prolaziti i takvom tonu.

”Zahvaljujem se svima na povjerenju i nadam se da će sjednice i dalje prolaziti ovako. Vjerujem da ćemo ideologije ostaviti ispred ovih vrata, a kako će nam jedina misao vodilja ovdje biti interes Konavala”, rekao je Simović.

Inače u Odbor za izbor i imenovanje izabrani su Paula Janović kao predsjednica, a članovi su Niko Đivanović, Pero Kapetanić, Mario Dimnić te Srđan Meštrović.

U Odbor za Statut i poslovnik izabrani su Vlaho Mujo kao predsjednik, a članovi su Juraj Magud i Tea Đurović, dok je na čelu Odbora za proračun i financije Pero Kapetanić, a članovi su Ivo Cvjetković i Lucija Miljanić Macan.

U Odbor za dodjelu javnih priznanja kao predsjednik imenovan je Ivo Simović, a članovi su Ivan Rodić, Ivo Cvjetković, Matija Novaković i Ljubica Brailo.

Vrijedi istaknuti kako je umjesto Boža Lasić kao nositelja liste HDZ-a i konavoskog načelnika u Vijeće ušao Vlaho Ljutić. Umjesto HSS-ovog Perice Pušića ušao je Vlaho Mujo, a DDS-ovu Vilmu Kosović zamijenio je Ivo Car. Umjesto Luke Korde u Općinsko vijeće ušao je Mislav Burđelez.

{gallery}stories/Opcinsko-vijece-2017{/gallery}