U Konavlima održan prvi u nizu sastanaka čelnih ljudi krajnjeg juga: ”Grad ne može bez općina jednako kao što općine ne mogu bez Dubrovnika”

, složni su bili svi sudionici, lakše i brže doći zajedničkim nastupom i intenzivnom suradnjom.

Sastanak je održan na inicijativu župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića te načelnika Općine Konavle Boža Lasića, a osim njih, uz zamjenika konavoskog načelnika Iva Radonića te predsjednika Općinskog vijeća Iva Simovića, nazočni su bili i načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, načelnik općine Ston Vedran Antunica, načelnik općine Trpanj Jakša Franković, načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić kao i načelnik općine Janjina Vlatko Mratović.
Glavne teme sastanaka bile su prvenstveno komunalni problemi koji muče sve jedinice lokalne samouprave na jugu Hrvatske, a predstavnici Općina, inače i suvlasnici javnih poduzeća koja posluju na njihovom području, iznijeli su svoje specifične probleme kao i viđenja rješenja.

”Izrazito mi je drago što se baš prvi od ovih sastanaka dogodio upravo u Konavlima, a vjerujem da je to samo jedan u nizu pokušaja rješavanja problema koji nas sve muče. Od odvoza smeća, do prometa, opskrbe vodom, izgradnje infrastrukture, brze ceste od Zračne luke u Čilipima do Dubrovnika, Pelješkog mosta…Razgovarali smo o svim gorućim problemima i pitanjima za krajnji jug. Grad Dubrovnik ne može bez općina jednako kao što općine ne mogu bez Grada”, rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

{gallery}stories/Sastanak-Konavle-2017{/gallery}