Otvorene prijave za prvi Unseen mini film festival Cavtat

Kako ističu organizatori, na prijavu se potiču autore koji se u svom radu bave umjetničkim i socijalnim potencijalima javnog prostora, odnosom rubnih područja i centara, problematikom autorstva mladih umjetnika i istraživanjem u umjetničkom stvaralaštvu novih medija. Kako prvo izdanje UNSEEN mini film festivala nema zadani tematski okvir dobrodošli su i radovi koji se bave drugim temama.
Na natječaj se mogu prijaviti svi autori do 35 godina s područja Jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Slovenija).
Na natječaj se mogu prijaviti filmovi svih žanrova u kratkom metru (ne dulji od 20 minuta trajanja uključujući špicu) kao i multidisciplinarni audiovizualni radovi. Svi filmovi moraju biti titlovani na engleski jezik.

”Suočeni s činjenicom da Cavtat živi u sjeni Dubrovnika kao kulturnog središta i da u Cavtatu ne postoji prostor za prikazivanje filmova pokrenuli smo ovaj projekt u želji da promijenimo postojeće stanje – senzibiliziramo publiku za audiovizualne sadržaje, otvorimo prostor lokalnim, nacionalnim i regionalnim autorima i potaknemo umjetničku proizvodnju. Koncept događanja mišljen je u otklonu prema dominatnim načinima prezentacije na festivalima kroz promišljanje odnosa vidljivog i nevidljivog u umjetničkoj proizvodnji. Filmski se program prezentira nenajavljeno – gerilski, na frekvetnim lokacijama u javnom prostoru, zaokupljajući pažnju slučajne publike domaće i međunarodne, a diskurzivni program (radionice i javne diskusije) zauzima središnje mjesto u Domu kulture Cavtat. Uz reviju filmova autora mlađe generacije s područja Jugoistočne Europe na festivalu će biti prikazani i radovi međunarodnih autora. Isti će sudjelovati u javnim diskusijama s lokalnim umjetnicima na temu proizvodnje i prezentacije suvremene umjetnosti, te održati radionice za zainteresirane polaznike. Želimo potaknuti promišljanje o umjetničkim i socijalnim potencijalima javnog prostora, odnosu rubnih područja i centara, problematici autorstva mladih umjetnika i istraživanju u umjetničkom stvaralaštvu novih medija”, naveli su iz CDU-a.

Više možete doznati OVDJE.