Kupalište VK Cavtata sigurno za kupanje, uvode se stroge mjere nadzora

More je na kupalištu čisto još od 2. kolovoza, ali su bila potrebna tri uzorka za redom (što su i pokazali uzorci Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 2., 3., i 4. kolovoza) da bi se kupalište moglo i službeno proglasiti sigurnim.
Općina Konavle ističe da se zbog sigurnosti kupača redovno prati kvaliteta mora na svim kupalištima u Konavlima, a načelnik Božo Lasić ističe da će se na pojedinim mjestima, poput kupališta VK Cavtat, od sada uzorci uzimati još i češće.
Budući da se inzistira na krajnoj transparentnosti, stanovništvo Konavala će promptno biti obavještavano o bilo kakvim promjenama u kakvoći mora.
Također, poslan je dopis svim restaurantima i ugostiteljskim objektima s kuhinjom u kojima ih se podsjeća na zakonsku obvezu ugradnje mastolova. Općina Konavle će krenuti u kontrolu objekata, a u slučaju utvrđivanja nepostojanja mastolova ili neispravnosti istih vlasnik objekta će biti sankcioniran. Osim toga, svi vlasnici objekata koji nemaju potpisan ugovor s ovlaštenim tvrtkama za održavanje mastolova neće moći potpisati novi ugovor o najmu javnih površina.